KURSER
GÅ EN KURS HOS OSS

Från nybörjare till proffs på tre terminer

Vi lär dig dansa från grunden eller låter dig finslipa dina kunskaper i en fortsättningskurs. Här nedan ser du vårt utbud.

Publicerad 2023-08-12
Uppdaterad 2023-08-12

Tider, prisuppgifter och mer detaljerad information om just den kurs du vill gå hittar du i vår bokningsportal. Där kan du även boka en plats till någon av våra olika kurser och aktiviteter. Kom ihåg att ta med dig skor att dansa i som du inte använder utomhus, vi är rädda om våra dansgolv!

I de allra flesta kurser använder vi oss av framflyttning, vi byter danspartner i tur och ordning för att alla ska få dansa med alla. I och med detta kan man anmäla sig både med och utan danspartner.

BUGG STEG 1

Bugg Steg 1 passar dig som vill lära dig dansa bugg från grunden. Vi lär ut grundbeteende och grundsteg, att hitta takten i musiken och flera olika turer och figurer som används både inom socialdans och tävlingsdans.

BUGG STEG 2

I kursen Bugg Steg 2 lär vi ut fler turer och figurer till dig som behärskar grunderna och kan dansa bugg sedan tidigare. Vi ger deltagarna förutsättningar att hitta sina egna favoriter bland flera olika turer och figurer som är vanligt förekommande på socialdans och tävlingsgolv. Dessutom hittar vi utmärkande detaljer i musiken vi dansar till får mer sväng i våra steg och rörelser.

BUGG STEG 3

Bugg Steg 3 passar dig som är van dansare och vill finslipa dina kunskaper. Vi lär ut variationer av olika turer och figurer och gör tekniska övningar för att bli ännu mer dansanta. Efter Bugg Steg 3 har du som deltagare en bra grund för att börja tävla, och vill du hellre socialdansa ute i folkparkerna har du på denna kurs fått förutsättningar till att bli än mer attraktiv och lyhörd som dansare.

MODERN FOX

Modern Fox är en fortsättningskurs där vi tar upp förningsteknik, rotationer och figurer samt samspel och kommunikation. Vi lägger även stort fokus på föra/följa-teknik. Vid denna kurs lärs inte gnuss ut. Under en stor del av kurstiden ger vi även deltagarna möjlighet att öva på de moment som lärs ut.

Samordnare
Rebecca Börjesson
Åshild Bladh
Louice Wersén
Josefin Karlsson

Skribent
Morgan Engkvist