Takt och fart sedan 1983

HV-Dans Nyheter

Spännande intervjuer, aktuell information och senaste nytt från HV-Dans Falköping.

20 juni 2022

Nya kurssamordnare släpper snart höstens kurser

Intresserad av att gå en danskurs i höst? Här är datumen att ha koll på för att delta i någon av HV-Dans kurser under höstterminen 2022.

Men innan vi stolpar upp datumen lär vi känna de nya kurssamordnarna lite bättre. Efter flera terminer av imponerande kursplanering lämnar Titti Nygren och Josefin Karlsson över uppdraget som kurssamordnare till Catrine Berggren, Christina Backenfall och Rebecca Börjesson. Både Catrine och Rebecca har varit aktiva som kursledare och tävlar för föreningen. Ihop med Christina, som dansar i träningslokalen, på socialdansgolven och är engagerad inom styrelsen, bildar de trion som framöver samordnar och planerar föreningens barn- och vuxenkurser. 

Mer information om vilka kurser vi erbjuder samt höstens kursschema presenteras under vecka 27. Därefter finns det god tid att välja och läsa mer om kurserna innan anmälan öppnar söndag den 7 augusti i vår bokningsportal. Alla kurser startar vecka 35 i vår klubblokal Håvet. 

Vi önskar er alla en härlig sommar och hoppas att vi ses uppe på Håvet i höst!


Skribent
Morgan Engkvist

pr@hv-dans.se

7 maj 2022

Beställ klubbkläder

Nu finns det möjlighet att beställa våra klubbkläder igen! Provexemplar finns att prova uppe på Håvet. Beställ genom att klicka på knappen nedan "BESTÄLL HÄR" eller gå till anmälningsportalen och scrolla ned till Profilmaterial - beställa klubbkläder. Här nedan ser du vårt utbud

Hood-tröja

Vår populära hood-tröja i barn- och unisexmodell. Stor HV logga tryckt på ryggen. Går att få med namntryck, +25 kr. 

399 SEK

T-shirt

Basic T-shirt i barn-, dam- och herrmodell. Stor HV logga tryckt på ryggen. Går att få med namntryck, +25 kr. 

Från 59 SEK

Träningstights

Träningstights från Craft i dammodell med zip-ficka på höger sida och mesh-tyg över knäveck.

599 SEK

Shorts

Shorts från Craft i herrmodell med två sidfickor med dragkedja samt snörning i midjan.

499 SEK
14 april 2022

PR-Kommittén söker tidigare medlemmar

PR-kommittén startar just nu upp ett stort projekt och söker dig som var aktiv medlem i Hambovännerna/HV-Dans under 1980-, 1990- och början av 2000-talet.

Oavsett om du var tävlingsdansare, festivaldansare, styrelsemedlem, kursledare eller hade en helt annan roll i föreningen vill vi komma i kontakt med just dig! Planeringen av projektet har precis börjat och vi tror att du kan ge oss god hjälp på vägen. Berätta kort om dig själv i ett mejl till pr@hv-dans.se så berättar vi mer om projektet och vår målbild.


Skribent
Morgan Engkvist

pr@hv-dans.se

14 april 2022

Följ med oss till Folkets Park

Passa på att träffa andra HV-Dansare och dansa till livemusik i Folkets Park Falköping, du som är medlem dansar dessutom till förmånligt pris.

Den 20 april samlar vi ihop medlemmar för att gemensamt ta oss till Folkets Park Falköping som anordnar socialdans till dansbandet Martinez. Klockan 17:15 är klubblokalen Håvet öppen för samling med kort mingel och lätt fika, därefter tar vi oss vidare till Folkets Park där dansen pågår mellan 18:00 - 21:30. HV-Dans ger dig som är medlem en förmån denna kväll, 50:- tillbaka av entréavgiften om du lämnar in kvitto med ditt namn och telefonnummer till någon av HV-Dans funktionärer eller kassör. Läs mer om socialdansen hos Folkets Park Falköping, vi ses!

HV-Dans facebook-event för uppsamling i klubblokalen. 


Skribent
Morgan Engkvist

pr@hv-dans.se

18 februari 2022

Årsmöte 20 februari 2022

När HV-Dans årsmöte äger rum den 20 februari sammanfattar vi det gångna året och väljer styrelse för kommande år. Ta din chans att påverka i föreningen och ladda ner handlingarna inför mötet här!

Du som är anmäld till mötet är välkommen att delta på plats i vår klubblokal Håvet, eller digitalt via länk. Mötet startar kl. 15:00. Ladda ner årsmöteshandlingar här.


Skribent
Morgan Engkvist

pr@hv-dans.se

6 februari 2022

HV-Dans återgår till normal verksamhet

Som följd av hävda restriktioner från och med den 9 februari öppnar HV-Dans upp sin verksamhet och återgår till normala rutiner. Många förändringarna påverkar kursverksamheten, passa på att läsa vad som gäller hos oss framöver.

När restriktionerna för COVID-19 hävs den 9 februari gör HV-Dans förändringar för en mer öppen verksamhet. Generellt innebär detta att föreningen öppnar klubblokalen för besökare, även de som inte deltar på kurs eller träning är alltså välkomna in till oss för att säga hej och ta en titt på våra aktiviteter. Kravet på vaccinationsbevis tas bort helt, caféet hålls öppet under vissa tillfällen och medlemmar och utomstående kan återigen hyra klubblokalen för egna aktiviteter. 

Inom kursverksamheten sker fler förändringar. Maxtaket för antal deltagare höjs på samtliga vuxenkurser vilket öppnar upp för fler deltagare på vårens kurser. Kravet på par-anmälan slopas och du som vill anmäla dig utan danspartner har nu möjlighet att göra det. I det fall du anmäler dig utan danspartner byter du runt och dansar med andra kursdeltagare under varje tillfälle. Du som redan är anmäld till någon av vårens kurser får mer information via mail. Motionsdansen kommer vara öppen utan anmälan med start onsdag den 16 februari. 

Vi fortsätter ta ansvar för minskad smittspridning genom att alla ledare, funktionärer och deltagare stannar hemma vid sjukdom eller symptom på COVID-19. Har du frågor kring våra generella förändringar är du välkommen att kontakta styrelsen@hv-dans.se. Om dina funderingar berör våra kurser kontaktar du kurssamordnarna via kurs@hv-dans.se

Vi är glada över att kunna välkomna alla tillbaka till vår klubblokal från och med den 9 februari och med någon av alla våra danskurser kan du återigen göra dig redo för sommarens danser, anmälan gör du via vår anmälningsportal.


Skribent
Morgan Engkvist

pr@hv-dans.se

13 januari 2022

Start av vuxenkurser flyttas fram till vecka 6

Med anledning av förändrade restriktioner flyttar HV-Dans fram starten för vissa av vårterminens danskurser. De berörda kurserna startar vecka 6 istället för vecka 3.

De kurser som har framflyttat startdatum är:

  • Bugg - Steg 1, - Steg 2, - Steg 3

  • Träning för följare - Bugg

  • Motionsdans

  • Modern fox

  • West Coast Swing

Observera att startdatumet för föreningens barnkurser, Kultis och parträning är oförändrat. Du hittar alla kurser och dess aktuella startdatum i vår uppdaterade kursplan. Har du frågor eller funderingar hjälper föreningens kurssamordnare gärna till, kontakta dem via e-post; kurs@hv-dans.se


Skribent
Morgan Engkvist

pr@hv-dans.se

4 januari 2022

Nu presenteras vårens danskurser

Idag släpper vi vårens utbud av kurser hos HV-Dans. Likt förra terminen erbjuder föreningen allt från nybörjarkurser till fortsättningskurser, både för barn och vuxna. Läs mer och hitta en kurs som passar dig!

För våra yngsta medlemmar finns Danslek, Rörelse till musik och Formation, tre olika aktiviteter för olika åldersspann men alla med fokus på att dansa och röra sig till musik samtidigt som deltagarna utvecklar sin kreativitet och får nya bekantskaper. Dessutom har vi buggkurs på nybörjar-/fortsättningsnivå för barn och unga.

För vuxna erbjuder föreningen flera olika kurser. Vill du lära dig bugga har vi våra populära buggkurser uppdelat på grundnivå utan förkunskaper och två olika fortsättningskurser. Dessutom kan man som följare anmäla sig till extra träningstillfällen för att fördjupa sig i steg och grunder. För dans till lite långsammare musik har vi vår kurs i Modern Fox, där du kan delta som nybörjare eller för att få repetition.

Utöver kurserna finns också motionsdans, dels med musik och tempo anpassat för bugg som komplement till våra buggkurser, men även West Coast Swing där du som deltagare även får kursinslag och möjlighet att utveckla din dans under terminens gång. Självklart har vi även den traditionella Kultisen; olika gammeldanser blandas och du får kursinslag även här.

För vårterminen finns beslut från föreningens styrelse att alla vuxenkurser och motionsdanser genomförs med par-anmälan och krav på vaccinpass för COVID-19 (krav på vaccinpass gäller ej medlemmar under 18 år). I vanlig ordning tillkommer medlemskap i föreningen och du anmäler dig till våra aktiviteter via vår anmälningsportal.

Anmälan öppnar fredag den 7 januari kl. 18:00. Kursutbudet finner du här.


Skribent
Morgan Engkvist

pr@hv-dans.se

31 december 2021

HV-Dans inför krav på vaccinpass

När restriktionerna återigen blir hårdare följer HV-Dans Folkhälsomyndighetens rekommendationer för minskad smittspridning.

Från och med den 1 januari 2022 införs därför krav på vaccinpass i hela klubblokalen. Alla över 18 år som vistas i lokalen ska uppvisa giltigt vaccinpass för COVID-19 och legitimation. Dessutom stoppas all uthyrning av klubblokalen tills vidare. Eventuella frågor hänvisas till Styrelsen.


Skribent
Morgan Engkvist

pr@hv-dans.se