Takt och fart sedan 1983

HV-Dans Nyheter

Spännande intervjuer, aktuell information och senaste nytt från HV-Dans Falköping.

13 januari 2022

Start av vuxenkurser flyttas fram till vecka 6

Med anledning av förändrade restriktioner flyttar HV-Dans fram starten för vissa av vårterminens danskurser. De berörda kurserna startar vecka 6 istället för vecka 3.

De kurser som har framflyttat startdatum är:

  • Bugg - Steg 1, - Steg 2, - Steg 3

  • Träning för följare - Bugg

  • Motionsdans

  • Modern fox

  • West Coast Swing

Observera att startdatumet för föreningens barnkurser, Kultis och parträning är oförändrat. Du hittar alla kurser och dess aktuella startdatum i vår uppdaterade kursplan. Har du frågor eller funderingar hjälper föreningens kurssamordnare gärna till, kontakta dem via e-post; kurs@hv-dans.se


Skribent
Morgan Engkvist

pr@hv-dans.se

4 januari 2022

Nu presenteras vårens danskurser

Idag släpper vi vårens utbud av kurser hos HV-Dans. Likt förra terminen erbjuder föreningen allt från nybörjarkurser till fortsättningskurser, både för barn och vuxna. Läs mer och hitta en kurs som passar dig!

För våra yngsta medlemmar finns Danslek, Rörelse till musik och Formation, tre olika aktiviteter för olika åldersspann men alla med fokus på att dansa och röra sig till musik samtidigt som deltagarna utvecklar sin kreativitet och får nya bekantskaper. Dessutom har vi buggkurs på nybörjar-/fortsättningsnivå för barn och unga.

För vuxna erbjuder föreningen flera olika kurser. Vill du lära dig bugga har vi våra populära buggkurser uppdelat på grundnivå utan förkunskaper och två olika fortsättningskurser. Dessutom kan man som följare anmäla sig till extra träningstillfällen för att fördjupa sig i steg och grunder. För dans till lite långsammare musik har vi vår kurs i Modern Fox, där du kan delta som nybörjare eller för att få repetition.

Utöver kurserna finns också motionsdans, dels med musik och tempo anpassat för bugg som komplement till våra buggkurser, men även West Coast Swing där du som deltagare även får kursinslag och möjlighet att utveckla din dans under terminens gång. Självklart har vi även den traditionella Kultisen; olika gammeldanser blandas och du får kursinslag även här.

För vårterminen finns beslut från föreningens styrelse att alla vuxenkurser och motionsdanser genomförs med par-anmälan och krav på vaccinpass för COVID-19 (krav på vaccinpass gäller ej medlemmar under 18 år). I vanlig ordning tillkommer medlemskap i föreningen och du anmäler dig till våra aktiviteter via vår anmälningsportal.

Anmälan öppnar fredag den 7 januari kl. 18:00. Kursutbudet finner du här.


Skribent
Morgan Engkvist

pr@hv-dans.se

31 december 2021

HV-Dans inför krav på vaccinpass

När restriktionerna återigen blir hårdare följer HV-Dans Folkhälsomyndighetens rekommendationer för minskad smittspridning.

Från och med den 1 januari 2022 införs därför krav på vaccinpass i hela klubblokalen. Alla över 18 år som vistas i lokalen ska uppvisa giltigt vaccinpass för COVID-19 och legitimation. Dessutom stoppas all uthyrning av klubblokalen tills vidare. Eventuella frågor hänvisas till Styrelsen.


Skribent
Morgan Engkvist

pr@hv-dans.se