Om oss
FRÅN HAMBOVÄNNER TILL HV-DANSARE

Föreningen HV-Dans i Falköping bedriver kurs- och träningsverksamhet inom dans och drivs av ideella eldsjälar. Hambovännerna, som vi kallade oss då, bildades 1983 och har sedan dess utvecklats till att bli Falköpings självklara mötespunkt för dans och umgänge.

Här har vi dansat gammel- och gillesdanser sedan starten, men idag dansar många medlemmar bugg, både på tävlingsgolvet och i sociala sammanhang. Dessutom dansar vi flera andra danser och det är vi medlemmar som bestämmer vilka. Just nu arbetar vi även för att etablera paradans i vår förening, läs gärna mer om det bland våra aktiviteter.

"vår vision: alla danser, på alla nivåer, för alla åldrar"

Vår klubb och verksamhet har medlemmar och deltagare från juniorer till seniorer och med vårt breda utbud av aktiviteter strävar vi ständigt efter vår vision: alla danser, på alla nivåer, för alla åldrar. Hos oss ska man få möjlighet att lära sig dansa från grunden, utveckla kunskaper man redan har, eller bara umgås med andra medlemmar - oavsett om man ser dansen som en idrott eller social aktivitet. HV-Dans är anslutna till Svenska Danssportförbundet och har ett nära samarbete med RF-SISU för utbildning och utveckling. I klubblokalen Håvet har vi vår verksamhet där vi anordnar kurser, träningar och evenemang. Varmt välkommen till oss!