Headerbild

Paradans

HV-Dans Falköping anordnar regelbundet danskurser för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Hos oss får du lära dig dansa bugg, träffa kompisar och umgås med andra paradansare!

Vi HV-dansare har länge fokuserat på att skapa bredd och gemenskap i vår dansförening. Därför har vi arbetat fram ett koncept för paradans så att ännu fler får möjlighet att dansa och känna gemenskap. Vi kallar det Fritiden.

Paradansen anordnas som en buggkurs och riktar sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning. Vi marknadsför den via tidningen "På Gången" som skapas av daglig verksamhet i Falköpings kommun.

Kursen är uppdelad i fem tillfällen under sen eftermiddag och avslutas med en egen danskväll då deltagarna får bjuda in anhöriga, nyfikna kompisar eller personal. Vid varje tillfälle tar vi även en paus för att fika och prata med varandra. På plats finns kursledare och funktionärer som lär ut olika moment och stöttar deltagarna.

Deltagare bokas manuellt, alltså inte via vår bokningsportal. Kontakta oss för mer information om nästa kursstart och antal lediga platser.

Våren 2023 anordnade vi en bal för våra deltagare i Fritiden, och vi hoppas kunna anordna den fler gånger framöver. Den röda mattan rullades ut i vår egen klubblokal där det bjöds på mingel, god mat och härlig dans!

Följ oss i sociala medier för att se mer av paradansen och kontakta oss gärna om du vill veta mer.


Samordnare
Camilla Jönsson
Titti Nygren

Skribent
Morgan Engkvist

Senast uppdaterad
2023-10-04

Adress

DF HV-Dans Eriksgatan 4 521 35 Falköping

Kontakt

hv-dans.se/kontakt

Drivs med KlubbenOnline

Logga in